image/svg+xml

АКТУАЛНО

Калин Славов

К. Славов: Би трябвало да очакваме от най-голямата партия в НС да бъде мотор за създаването на единен антикорупционен орган

Без предизборна програма са се явили 33% от партиите, участвали в предсрочните избори. Темата за антикорупция е присъствала в обещанията на 48% от партиите, но едва половината от тези 48% са имали "систематични и подредени мерки за борба с..

публикувано на 29.03.17 в 10:11
Петър Славов

П. Славов: Партиите – най-големи противници на преференцията във вота, си патят най-много от феномена 15-15

Интересно е, че именно партиите, които бяха най-големи противници на преференцията във вота и очевидно не обясняват на своите симпатизанти, че това е вид мажоритарно гласуване за личност, в момента си патят най-много от феномена 15-15. Това..

публикувано на 29.03.17 в 10:08

Глоби до 5000 лева за непочистени плакати в Сливен

Глоби от 1000 до 5000 хиляди лева ще бъдат наложени на политическите сили в Сливен, ако не премахнат плакатите си от улиците на града. Това обяви днес кметът  Стефан Радев . Срокът за почистване на агитационните материали е една седмица. Кметът Радев..

публикувано на 29.03.17 в 09:41

Найден Зеленогорски: Проблемите с разцеплението вдясно са хронични

Оставката на политическия съвет на РБ означава, че имаме нужда от анализ и поемане на отговорност и според нас Националният координационен съвет трябва да приеме тази оставка. Това каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" заместник-председателят..

публикувано на 29.03.17 в 09:00

Татяна Буруджиева: Мажоритарният вот е големият капан, в който ще падне ГЕРБ

БСП трябва сериозно да анализира допуснатите в комуникацията грешки, които, според мен, притесниха част от хората. Това каза за предаването "Нещо повече" по "Хоризонт" доц.Татяна Буруджиева: Когато предлагаш една сериозна промяна, всички фигури и..

публикувано на 28.03.17 в 18:30

Партия "Възраждане" се отказва от държавната партийна субсидия, дава я за благотворителност

Партия "Възраждане" се отказва от държавната субсидия, на която има право. Формацията получи малко над 1 процент от гласовете и е единствена от останалите под прага за влизане в парламента, която може да получи такова финансиране, тъй като се е..

публикувано на 28.03.17 в 16:38

ЦИК започна повторното въвеждане на данните от изборните протоколи

Протоколите от цялата страна вече са пристигнали в Централната избирателна комисия.  Започнало е повторното въвеждане на данните, за да бъдат отстранени несъответствията.  Очаква се в четвъртък ЦИК да обяви броя на действителните гласове,..

обновено на 28.03.17 в 16:01

Независимят кандидат за депутат Иван Матев: Обмислям нов политически проект

Не съм разочарован от това, че в Народното събрание не влиза нито един независим кандидат, защото много хора ми пишат и заявяват, че ще се кандидатират. Това е пълен успех на моята кауза. Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ Иван Матев ,..

публикувано на 28.03.17 в 15:47

Октай: Напрежението по границата направи грозно впечатление, но не помогна на България, а на референдума на Ердоган

Мисля, че няма никакво законно основание някой да иска касиране на изборите – било то за секциите в Турция, било за различни аномалии в секциите, които са традиционни и в България. Друг е въпросът, доколко някои от политическите формации ще могат да..

публикувано на 28.03.17 в 15:45
Корнелия Нинова

Корнелия Нинова заяви, че няма да подава оставка заради резултатите от изборите

Лидерът на Българската социалистическа партия  Корнелия Нинова заяви, че няма да подава оставка, въпреки изборната загуба от ГЕРБ.  На пресконференция в присъствието на цялото Изпълнително бюро на политическата формация Нинова заяви, че няма да подава..

публикувано на 28.03.17 в 15:37

Преференции преподредиха листите в Пловдив и областта

Преференции преподредиха листите на народните представители в Пловдив и областта. В Пловдив ГЕРБ ще има петима депутати, БСП - трима, Патриотите - двама, а Воля - един. Ето кои са избраните - от ГЕРБ – Бойко Борисов, Спас Гърневски, Менда..

публикувано на 28.03.17 в 15:20

Янаки Стоилов: Възможно е да се конструира управление и е по-добре това да бъде направено

Тези избори не дават трайна политическа развръзка. Партията на негласуващите отново стана първа политическа сила, защото хората не се  хващат на обещания. Все още няма критична енергия в обществото за истинска и дълбока промяна. Мнозинството не..

публикувано на 28.03.17 в 14:59

Д-р Николай Михайлов: С класическите за десницата възгласи: "Пожар, пожар!", извикаха пожарникаря

Това, че десните останаха извън НС не е такъв проблем, какъвто е описван да е, защото, както се изрази Христо Иванов, какъв смисъл има от това да бъдеш коалиция, при положение, че тя не представлява нищо друго освен коалиция от желаещи да скочат в..

публикувано на 28.03.17 в 14:45

АБВ са подали искане до главния прокурор и ДАНС за разследване на ДОСТ

Искане да бъде разследвано Обединението ДОСТ е подала партия АБВ до главния прокурор и до ДАНС. Ако е необходимо регистрацията на ДОСТ трябва да бъде отменена, заяви лидерът на АБВ Константин Проданов . Той определи като разочароващ изборния резултат..

публикувано на 28.03.17 в 14:25