image/svg+xml

АКТУАЛНО

Прокуратурата проверява дали блокадите на границата са престъпление срещу избирателните права

Прокуратурата започва проверка след протестите на границата.   Прокуратурата проверява дали блокадите по българско-турската граница преди изборите са престъпление срещу избирателните права. Проверката се прави от прокурори от Софийската градска..

публикувано на 30.03.17 в 15:34

"Обединени патриоти" и "Воля" ще държат на свои министри при преговорите за правителство

От ГЕРБ още не са отправили покана към други формации за преговори за съставяне на кабинет.  От коалиция "Обединени патриоти" и партия "Воля" на бизнесмена Веселин Марешки вече са категорични, че ако им бъде отправено предложение да подкрепят ново..

публикувано на 30.03.17 в 15:34

Людмил Георгиев: Битката срещу ДОСТ на Ердоган я спечелиха Доган и ДПС

Много отдавна в България изборите са борба за служба, за работа. Не са борба на идеи и конкурентни личности. Това каза в интервю за предаването "12+3" проф. Людмил Георгиев, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски": За съжаление..

публикувано на 30.03.17 в 14:18
Георги Кадиев

Георги Кадиев: Изборите произведоха повече от същото

Тези избори не донесоха нищо ново, освен да препотвърдят статуквото. Перспективата е слабо, компромисно правителство. Мнението е на Георги Кадиев, лидер на партия „Нормална държава“, който на изборите се яви като независим депутат и спечели 2 270..

публикувано на 30.03.17 в 13:41

Велизар Енчев: ГЕРБ и Патриотите ще се споразумеят

Коалиция ГЕРБ - БСП е абсолютно невъзможна, тя е неморална, но коалиция ГЕРБ - ПФ е неморална, но възможна. Тази позиция изрази в предаването "12+3" Велизар Енчев, независим кандидат за народен представител, оглавяващ Движение за радикална промяна..

публикувано на 30.03.17 в 13:29

Славчо Атанасов: ГЕРБ не може да управлява самостоятелно в тази сложна обстановка

Преговори за бъдещото правителство още няма, те ще се състоят най-вероятно през другата седмица. Нямам информация докато лидерите на ГЕРБ са в Малта някой да преговаря с БСП. Това каза в интервю за "Хоризонт" и предаването "12+3" Славчо Атанасов,..

публикувано на 30.03.17 в 13:26

ЦИК обяви резултатите от предсрочните парламентарни избори

Централната избирателна комисия обяви резултатите от предсрочните парламентарни избори. Обявено беше и по колко депутатски мандата печели всяка партия по области.  ГЕРБ печелят 95 мандата или 1 147 292-ма са гласувалите за тях. Коалиция "БСП за..

публикувано на 30.03.17 в 13:24

А. Стефанов: Правителство на малцинството е възможно, но с определен хоризонт от време

Положителната оценката на кабинета, която служебният премиер Огнян Герджиков даде за организацията на проведените избори, е справедлива, защото няма съмнения за честността на изборите. Това каза в "Преди всички" политологът от Изследователски център..

публикувано на 30.03.17 в 09:00
Найден Зеленогорски

Заседание на НКС на РБ, на което трябва да бъдат приети оставките на Политическия съвет на блока

В Централата на СДС започна заседание на Националния координационен съвет на Реформаторския блок, на което трябва да бъдат приети оставките на Политическия съвет на блока.  Ще бъде обсъдено и бъдещето на реформаторите.  Найден Зеленогорски..

публикувано на 29.03.17 в 15:14
Стефан Янев

Стефан Янев: Нямаме сигнали за извънредни нарушения, които да опорочават изборния процес

Вицепремиерът Стефан Янев не коментира пряко констатацията на главния прокурор Сотир Цацаров , че на тези избори сигналите за купуване на гласове са двойно повече. Янев е доволен от резултатите на координационния механизъм за противодействие на..

публикувано на 29.03.17 в 14:14

Добрин Канев: Имаше свръхочаквания БСП да бъде първа на изборите

Очакването, че БСП би могла да бъде първа на тези избори, беше завишено. Тава заяви в интервю за предаването "12+3" доц. д-р Добрин Канев от Нов български университет, автор на доклад за резултатите на левите партии на парламентарните избори. Той бе..

публикувано на 29.03.17 в 13:57

Висока активност на гласувалите българи в Австрия, Швейцария и Белгия отчетоха от временните обществени съвети

36 секции повече за гласуване в чужбина на тези парламентарни избори в сравнение с президентския вот миналата година и рекорди на гласувалите български граждани в Австрия, Швейцария и Белгия. Това отчитат от Временните обществени съвети на..

публикувано на 29.03.17 в 13:45

Емил Кошлуков: Малките партии в парламента ще крепят кабинета, защото нямат интерес от нови избори

Сега ще е трудно да се направи кабинет на малцинството и затова ще трябва да се проведат коалиционни разговори. Подозирам, че в момента навсякъде текат сондажи. Това каза пред "Хоризонт" Емил Кошлуков, който не вижда причина този парламент..

публикувано на 29.03.17 в 13:38

Политическите партии да подадат финансовите си отчети до петък

До петък политическите партии трябва да подадат финансовите си отчети, припомнят от Сметната палата. Те трябва да представят декларации на физическите лица, направили дарения. При неспазване на сроковете имуществената глоба е до 10 000 лева. Също..

публикувано на 29.03.17 в 12:59