image/svg+xml

АКТУАЛНО

В. Лилков: Компетентността на този парламент ще бъде на по-ниско ниво от тази на предишния

Радан Кънев подаде оставка, но до провеждането на ново Национално събрание, той ще продължи да изпълнява своите задължения. Това каза за предаването "12+3" по "Хоризонт" Вили Лилков , който отрече твърденията, че е новият лидер на ДСБ. Много..

публикувано на 28.03.17 в 14:05

Минчо Христов: Аз винаги съм бил против партийната субсидия

Аз винаги съм бил против партийната субсидия. Това подчерта в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Минчо Христов от партия "Възраждане", единствената партия, която премина бариерата от 1% и ще взема партийна субсидия: В..

публикувано на 28.03.17 в 13:44

Успя или се провали на първите си избори партия "Да, България"

Считаме, че този резултат е важна индикация, че това, с което се захванахме, има смисъл, има перспектива и може да реализира на следващ етап потенциал за истинска промяна в българската политика. Това обясни в интервю за предаването "Преди всички"..

публикувано на 28.03.17 в 13:42

К. Марков: Без обединение вдясно около 10% от населението остават без представителство

Анализът се видя от всеки, който следи процесите, а изводите са много тежки. За пореден път десницата не предложи на своите избиратели вариант за единно явяване и последиците са видими – сякаш се повтаря 2013 година.  Това каза за предаването "12+3" по..

публикувано на 28.03.17 в 13:25
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Виждам много сериозно желание да се гласува за личности

В масовото използване на преференцията на тези избори виждам много силно желание в България политическият елит да се променя и това не ме изненадва, защото виждам много сериозно желание да се гласува за личности. Това коментира в интервю за предаването..

публикувано на 28.03.17 в 09:41

26 сигнала за изборни нарушения са постъпили в прокуратурата в Монтана

26 сигнала за изборни нарушения, включително и за купуване на гласове, са постъпили в Окръжна прокуратура в Монтана по време на предизборната кампания и в деня на вота.  Образувани са две досъдебни производства.  18 от сигналите са прекратени след..

публикувано на 28.03.17 в 09:16
Георги Харизанов

Георги Харизанов: Този път разделението при десните партии оказа своето влияние

Този път разделението при десните партии оказа своето влияние. Това каза в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт"  Георги Харизанов  от Института за дясна политика: Проблемите в Реформаторския блок започнаха веднага след самото..

публикувано на 28.03.17 в 09:13
Ваня Нушева-Кашукеева

Ваня Нушева: Необходима е промяна в начина, по който се посочват членовете на избирателни комисии

Сравнителният анализ на данните от наблюдението през последните осем години показва ясно, че натискът върху избирателите, изразяващ се в контролиран вот, купуване на гласове, се увеличава по време на местни и парламентарни избори. Това заяви в интервю за..

публикувано на 28.03.17 в 08:35

Антон Хиджов: Секционните избирателни комисии не са запознати с техниката на провеждане на избори

Секционните избирателни комисии в голям процент не са запознати с техниката на провеждане на избори. Това коментира в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт"  Антон Хиджов  от Българското сдружение за честни избори: Секционните..

публикувано на 27.03.17 в 19:00
Проф. Валери Стефанов

Какво ни казва изборът на народа

Българският народ в качеството му на електорат е демотивиран. Това заяви в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" професор Валери Стефанов : Фактът, че толкова малко хора излязоха да гласуват е показателен в тази посока...

публикувано на 27.03.17 в 17:58

Има ли победители на изборите

На тези избори нямаше победители, защото от ГЕРБ доста сдържано приеха новината. Това посочи в интервю за предаването "Нещо повече" по програма "Хоризонт" Илиян Василев :  Патриотите бяха много разочаровани. "Воля“ и БСП също бяха разочаровани...

публикувано на 27.03.17 в 17:36

Димитър Аврамов: Това са вторите поред добре организирани избори

Това са вторите поред добре организирани избори. Това заяви в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" политологът Димитър Аврамов : Това са вторите поред добре организирани избори. Вече спряхме да говорим за нарушения,..

публикувано на 27.03.17 в 17:06

ОССЕ и ПАСЕ за изборите у нас: Ограничаването на броя на избирателните секции в страни извън ЕС е проблем

Ограничаването на броя на избирателните секции в страни извън ЕС и забраната изборната кампания да се провежда на друг език, освен на български, са част от проблемите, които отчитат международните наблюдатели на изборния ден от ОССЕ и ПАСЕ. Това..

публикувано на 27.03.17 в 15:35
Веселин Марешки

Марешки би приел покана от ГЕРБ за преговори, но ще настоява за участие в управлението

Веселин Марешки поиска директно участие във властта и министерски постове. Лидерът на "Воля" ще обжалва вота и ще иска допълнително преброяване на бюлетини. Той беше категоричен, че ще приеме поканата на ГЕРБ за преговори за формиране на..

публикувано на 27.03.17 в 15:13