Плевен

Област Плевен включва 11 общини – Плевен, Белене, Гулянци, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър, Левски, Кнежа, Никопол, Пордим и Червен бряг.

Към 15 септември 2019 г. в областта са регистрирани 292 678 жители по постоянен адрес и 272 319 по настоящ адрес.

Кандидатите за кметове на общините в областта можете да видите ТУК

Публикации

Георг Спартански, кмет на Плевен

Георг Спартански иска от МВР мерки срещу купуването на гласове

Избраният за втори мандат кмет на Плевен Георг Спартански настоява за анализ от Областната дирекция на МВР за мерките на втория тур срещу купуването на гласове. Той също така обмисля да покани посланиците от ЕС, ако не получи обяснение в разумен срок..

публикувано на 05.11.19 в 20:19

Пет общини в Плевенско избраха кметовете си на балотаж

Пет общини в Плевенска област избраха кметовете си на балотаж. В община Левски трети мандат спечели Любка Александрова. Нови имена ще ръководят общините Долни Дъбник, Никопол, Червен бряг. В Плевен ГЕРБ загуби за втори път от Георг Спартански,..

публикувано на 04.11.19 в 13:17
На балотаж за кмет на Плевен бяха кандидатът на ИК „Община Плевен“ Георг Спартански (вляво) и Мирослав Петров – ГЕРБ.

Георг Спартански с втори мандат в Плевен

В Плевен независимият Георг Спартански спечели втори мандат като получи доверието на 50,6% от гласувалите. Втори остава кандидатът на ГЕРБ Мирослав Петров, който е областен управител, с резултат малко над 47 на сто при напълно обработени..

публикувано на 04.11.19 в 08:35

Кандидатите от БСП в Никопол и Левски печелят балотажа

Никопол ще има нов кмет, показват първите прогнозни резултати от днешния вот. Води кандидатът на БСП Ивелин Савов пред досегашния кмет д-р Валерий Желязков. Данните са от щабовете на кандидатите. С над 1000 гласа води в Никопол Ивелин Савов от БСП,..

публикувано на 03.11.19 в 23:08
На балотаж за кмет на Плевен са кандидатът на ИК „Община Плевен“ Георг Спартански (вляво) и Мирослав Петров – ГЕРБ.

"Алфа Рисърч": Георг Спартански печели Плевен

Водачът в Плевен, според данните от екзитпол - досегашният кмет Георг Спартански, заяви пред бТВ, че не бърза да се радва на победа, тъй като има сигнали за манипулиран вот през последните часове на вота: "Аз очаквам всичко и затова казвам,..

обновено на 03.11.19 в 20:48