Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малко над 34% е избирателната активност в Плевен към 17,30 часа

"Алфа Рисърч": Георг Спартански печели Плевен

| обновено на 03.11.19 в 20:48
На балотаж за кмет на Плевен са кандидатът на ИК „Община Плевен“ Георг Спартански (вляво) и Мирослав Петров – ГЕРБ.

Водачът в Плевен, според данните от екзитпол - досегашният кмет Георг Спартански, заяви пред бТВ, че не бърза да се радва на победа, тъй като има сигнали за манипулиран вот през последните часове на вота:

"Аз очаквам всичко и затова казвам, че няма място за радост и за анализи. Нека да изчакаме официалните резултати, защото сигналите, които получавах, особено в тъмните часове вече на денонощието, на края на изборния ден, не ме правят спокоен с оглед на това, което говорим".

Според екзитпол на "Алфа Рисърч" Спартански получава подкрепата на 53.1% от гласоподавателите срещу 43.8 на сто за Мирослав Петров от ГЕРБ.

Пред БНТ Петров определи днешния вот в Плевен като честен:

"Въпреки някои нарушения, които гледах по медиите, смятам, че беше честен вот. При всички случаи моята нагласа и визия е да направим града ни по-добро място за живеене, така че и с оглед компетентността ми като областен управител с всичко, каквото мога да направя за община Плевен и за област Плевен, ще го направя, както съм го правил и досега".

Избирателната активност в Плевен към 17,30 часа е 34.25%, съобщи председателят на ОИК в града Ярослав Димитров.

Има сигнали и от двата щаба в последния час. От единия – за масово купуване на гласове в село Буковлък. Сигналът е подаден на тел. 112 с настояване да се намеси полицията. Другият – че член на комисия в с. Мечка отваря бюлетините, за да види начина на гласуване.

За нарушаване на закова в плевенското село Буковлък е арестуван застъпник на един от кандидатите.

В общините Червен бряг, Долни Дъбник, Левски и Никопол активността се движеше около 20% към 12,30. 

В Плевен мъж е подал сигнал, че е получил два пъти обаждане от щаба на единия кандидат да гласува за правилния човек.

Друг сигнал описва как в една от секционните комисии са дали предварително откъсната от кочана бюлетина и подпечатана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Повторно броене на бюлетините от местния вот в още 108 секции в Плевен

Административният съд в Плевен назначи повторно броене на бюлетините в още 108 секции. Това стана по искане на местната коалиция "Ние, гражданите".  До момента за втори път допълнително са били проверени резултатите в 60 секции. Какво показва броенето до момента поясни Николай Маринов: "Наши бюлетини прибавени към друга партия. Не ни..

публикувано на 19.11.19 в 20:14
Мая Манолова

Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите

Жалбата на Мая Манолова срещу изборните резултати в столицата ще бъде внесена днес в Общинската избирателна комисия, съобщиха от инициативния комитет, издигнал кандидатурата й. В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на изборните правила на местните избори за кмет в София. Мая Манолова ще направи изявление пред..

обновено на 11.11.19 в 09:16

Глобиха 1000 лева член на секционна комисия, заснел вота си с мобилен телефон

Общинската избирателна комисия в Дупница наложи глоба от 1000 лева на член на секционна комисия при балотажа миналата неделя, заснела вота си с мобилен телефон. Сигналът подали застъпници на една от партиите. Председателят на общинската избирателна комисия Мария Чомакова поясни: "Тя е член на СИК, която е заснела вота ви...

публикувано на 10.11.19 в 16:18

БСП иска касиране и на изборите за кмет в Горна Оряховица

В Горна Оряховица БСП внесе жалба, с която настоява за касиране и на изборите за кмет на общината. Местната коалиция „БСП за България, АБВ, Движение 21” обжалва в съда и изборите за общински съветници. Жалбата е депозирана в Общинската избирателна комисия, която трябва да я придвижи в тридневен срок до Административния съд във Велико..

публикувано на 10.11.19 в 15:57
Десислава Тодорова положи днес клетва като кмет на Борован за 3-ти мандат.

Протест в Борован срещу новоизбрания кмет

Със скандирания „Оставка“ десетки жители на община Борован протестираха пред сградата на местната управа в селото, където новоизбраният кмет Десислава Тодорова положи клетва. С десет гласа тя спечели  балотажа срещу Иван Костовски от ГЕРБ. Тодорова беше издигната от местна коалиция на седем партии. Това е третият ѝ мандат начело на община Бор о..

публикувано на 08.11.19 в 19:36