Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Чобанов: Не сме имали намерение да раздаваме предизборно пари

НАП проверява големите търговски вериги за източване на ДДС

Снимка: БГНЕС

Националната агенция за приходите проверява големите търговски вериги за източване на ДДС, потвърди финансовият министър Петър Чобанов.

Проверките продължават. Дейността на веригите е много важна от гледна точка на потребителите, от гледна точка  на защитата и на Българските производители в отношенията им с тях. Мисля, че там наистина е едно поле, в което не става въпрос за излишна регулация, а става въпрос да се въведе някакъв нормален порядък.

Съжалявайки, че влиза в дискусията за партийните сметки за парите за общините, финансовият министър отрече правителството да е раздавало средства предизборно и приоритетно за населени места, управлявани от БСП.

В населени места, общини, които се управляват от ГЕРБ отиват 125 милиона. Не е бил партиен критерият. Не сме имали намерение да раздаваме предизборно пари. Ако сме имали намерение, явно сме подпомогнали предизборно и политическа партия ГЕРБ.

Чобанов е готов да обсъди темата с кметовете, но в рамките на среща с националното сдружение на общините.

Готов съм в следващите седмици да се срещна с Управителния съвет на Националното сдружение на общините и да обсъдим как да подобрим програмата занапред.

Финансовият министър се затрудни при отговора на въпроса коя идея ще подкрепи, дали лансираната от лидера на БСП за референдум за данъчната система или заявката на премиера да запази плоския данък.

Като член на правителството, аз се съобразявам и подкрепям мнението, изказано от премиера. От там нататък референдумите са си нормални политически инициативи, за които политическите партии имат право да предприемат, както намерят за добре, да генерират необходимата подкрепа затова и ако народът се произнесе, вече да се реагира според ситуацията.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!