Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Събитията в Пловдив и изказванията на ДПС са отлично синхронизирани

Снимка: БГНЕС

Събитията пред джамията в Пловдив и изказванията на ДПС са отлично синхронизирани. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ямбол. Според него предсрочни избори в момента са невъзможни, а вчера България е наблюдавала сценарий на ДПС и БСП

Много добре е изигран целият сценарий - да счупят джамията, да предизвикат етническо напрежение, и да кажат: "Еми, виждате ли само това е начинът, прегърнати. Така че няма изобщо никакъв шанс тази клика, от тези три партии, да сдаде властта.

Относно напускането на парламента от Владислав Горанов и евентуалното напускане на други народни представители, Борисов коментира:

Ако ме питат, да напуснат парламента, да отидат да работят, докато ни потрябват. Ще ги пусна и тях. В парламента в момента да стоиш, е действително безсмислена работа.

Борисов коментира и дали на конференцията на ГЕРБ Цветан Цветанов ще бъде отстранен от заместникпредседателския пост:

Както аз не се меся кой да прави Станишев свой заместник, след утрешната конференция няма да се говори за лидери и лидери, каквото и да било, на ГЕРБ. Ще се говори за Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

До момента в организираната от ГЕРБ подписка са се подписали над 90 000 души в подкрепа на искането на президента за провеждане на референдум за начина на гласуване.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!