Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НИМ организира пролетна празнична програма

Снимка: БГНЕС

С празнична програма, Националния исторически музей отбелязва една година от създаването на Детския музейно-образователен център. Програмата е посветена на Деня на водата, на християнския празник Благовещение, който ще честваме на 25-ти март, и на настъпването на пролетта. 

В Зоологическата градина в София, по обед, представители на "Зелени Балкани" ще разкажат на посетителите за "специалните обитатели на зоопарка“. Това са  ранени животни, лекувани в Спасителния център за диви животни, но останали с трайни увреждания и намерили своя втори дом в зоопарка. 

Със събитието организаторите се надяват да покажат на посетителите как може  да се помага на дивата природа, сподели на "Хоризонт" Христина Клисурова от Спасителния център

Пренасочвайки пациенти от Спасителния център с трайни увреждания, нека това да е едно място, в което хората ще се сблъскат очи в очи със съдбата на дивите животни в природата и с това какво човек прави, за да им навреди. От друга страна идеята ни е пък и да покажем как можем да помогнем и на дивата природа, и на животните, така че това да не се случва, тоест очакваме посетителите да получат повече информация за това какво се случва в дивата природа и да станат приятели на дивите животни. Хубаво е човек не само да живее за себе си, но и с мисъл за това, което се случва около него.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!