Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 140 фирми от 16 държави участват в Първия международен инвестиционен форум в Поморие

Снимка: www.bg.wikipedia.org

Над 140 фирми от 16 държави участват в Поморие в първия международен инвестиционен форум "Новата икономика на България - пътят на изток". Посланици и бизнесмени от арабския свят, Русия, Турция и други държави обсъждат възможностите за съвместни инвестиции. Нуждата от подобен форум е да възвърнем загубени вече пазари и да намерим нови инвеститори, каза областният управител на Бургас Павел Маринов - организатор на форума:

Нашият регион има пренасищане на инвестиции в определени сектори, а в други няма почти никакви. Ще видите примерно, че зеленчукопроизводството дори не присъства в границите на отчетите.

Още днес стартират инвестициите на две от най-големите фирми от Саудитска Арабия, които се регистрират в Бургас. Те са с капитал 20 милиона евро, поясни Зиад ел Масри, председател на Българско-арабската бизнес асоциация.

Основно сега имат интерес към промишлената зона на територията на Бургас имат интерес към земеделците около Бургас, Айтос, Руен и другите места, където може да гледат досега традиционно животните.

Очаквам и добра реклама за страната ни от този форум основно в сферата на туризма, подчерта министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов и добави:

Желанието ни е да привличаме туристи от по-висока категория, която изисква съответната база.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!