Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за отвличането на Александра Тодорова от Поморие

| обновено на 11.04.14 в 17:38

Окръжната прокуратура в Бургас образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за отвличането на първокласничката Александра Тодорова от Поморие. Детето е в неизвестност от 16 ч. вчера. По рано днес служители на реда атакуваха хотел в Поморие в търсене на следи от момиченцето. От сградата беше изведена майката на Александра, която най-вероятно е трябвало да разпознае нeйна дрешка. Издирването на детето продължава. 

Александра е дъщеря на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров с прякор Германеца, който беше арестуван за лихварство през 2010-а година, но до момента срещу него няма заведено съдебно дело. Семейството разполага с огромен автопарк, който е запориран заради разследването от преди три години, както и с имоти в Поморие и край морето.

Изчезването на момиченцето е темата на морския град днес. Мнозина от жителите свързват инцидента с факта, че бащата от години се е занимавал с лихварство. 

Имали някакви жилища извън Поморие, някакви села там, курортни села някъде. Това е. Чуват се най-различни работи.

Имаха там някакви частни лихвари ли, какви бяха, нещо такова съм чувала.

Давал заеми и после, ако не му върнат, бият хората. Не е бил добър човек във всеки случай. Сигурно има да взима или да дава на някой.

Александра е била на занималня до 4 ч. следобед вчера в основно училище "Иван Вазов". Детето има джиесем в себе си, но в момента апаратът е изключен. Защо Александра си е тръгнала сама при положение, че родителите подписват декларация да посрещат първокласниците след занятия, не е ясно.

Класната на Александра - Иванка Куличева обясни кога за последно е видяла детето.

Вчера до обяд детето беше в часовете си. След това посетихме театър, след което колежката, която е на занималнята,  дойде и посрещна децата. Александра беше сред тях и от там нататък аз не знам какво се е случило с детето. 

Неофициално акцията на полицията в хотела е била свързана с изчезналото дете. Ето какво разказа една от туристките:

Както си седяхме тук в стаята, изведнъж се чу трясък, нахлуха трима или четирима въоръжени господа - автомати, пистолети. Стойте на място, горе ръцете, други има ли при вас и това беше. Че е станало тежко криминално престъпление и че търсят - аз ги попитах дете ли търсите, защото няколко пъти ме попитаха за нейното име. И те казаха - да. Момиченце на осем години, русоляво, Александра.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!