Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само 12 безработни са наети на работа по време на специализираната младежка трудова борса в Ямбол

Само 12 безработни са наети на работа по време на специализираната младежка трудова борса в Ямбол. В една от общините на областта безработицата надхвърли 40%. В пролетната младежка борса са се явили близо 200 безработни от Ямболския регион и 14 работодатели. Предложени са около 100 работни места най-вече в сферата на туризма и хранително вкусовата промишленост. Предстои сключването на още договори, коментира главният експерт в Бюрото по труда в Ямбол Генка Киркова:

По наше мнение и по мнение най-вече на работодателите тази година за разлика от предходни трудови борси, лицата, които се явиха и най-вече младежите, които дойдоха, за да потърсят работа, бяха много по- мотивирани от друг път, от което  работодателите останаха много доволни.

Същевременно нивото на безработицата в региона остава обезпокоително. Официалната безработица е близо 17% през март, като в община Стралджа тя надхвърля 40 процента. Традиционно през летните месеци нивото спада, най-вече при откриването на сезонни работни места в преработвателната промишленост през месец юли.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!