Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1500 километра пътища ще бъдат ремонтирани до края на годината

Снимка: БГНЕС

До края на годината предстои да бъдат ремонтирани около 1500 километра пътища. Това съобщи министърът на Регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева. От днес започва рехабилитация на околовръстното шосе на град Елхово, което е част от пътя за Граничен пункт "Лесово".

За близо 7-километровия пътен участък са отпуснати 6,7 лева. Очакванията са ремонтът да приключи до края на октомври, като поетапно ще се работи в едното и другото платно, съобщи председателят на Пътната агенция Стефан Чайков.

Създадена е временна организация и няма да се вкарва тежкото движение в града, добави Чайков.

Трагедията карай село Винево е повод да бъде създадена програма за ремонт на мостови съоръжения, заяви министър Терзиева.
Това е един от примерите на изоставена инфраструктурна и пътна мрежа в страната. Повече от 20 години не е инвестирано, така че всичко опира до бюджетни възможности. С инвестиционната програма на правителството се опитваме да започнем ремонт на такава инфраструктура.

Що се отнася до свлачището на новия път към Маказа, Стефан Чайков каза:
Това е старо свлачище, което е съществувало, но се е преценило при направата на проекта, че няма да има въздействие от новото строителство на пътя. Нека все пак експертите да излязат с доклада си. Аз съм уведомил изпълнителя, че ако се установи, че по негова вина се е активизирало това свлачище, парите ще бъдат усвоени от гаранцията за добро изпълнение, която е в Агенцията.

За рехабилитация на второкласна и третокласна пътна мрежа в цялата страна са заделени 50 млн. лева, съобщи министър Терзиева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!