Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регионалната библиотека в Ямбол отново организира тематични занимания за децата от града

За поредна година Регионалната библиотека "Георги Сава Раковски" в Ямбол организира тематични занимания за децата от града. До края на юли малки и поотраснали читатели ще могат отново да рисуват, да гледат любими детски филми и да научават забавни факти от науката. За трета поредна година на голям интерес сред малчуганите се радва "Лятното кино в библиотеката",  разказва Даниела Христова.

От 11 часа гледат кратки анимационни филми по Андерсен, по Братя Грим, "Ну, погоди!", "Тримата глупаци", имам голям интерес към българската анимация. Следобед гледат анимирани, адаптирани детски класически произведения- "Том Сойер", "Пипи Дългото чорапче", "Принцът и просякът"...

С малките художници през това лято всеки вторник се занимава известният график Цветан Казанджиев. След приключването на курса с творбите на децата ще бъде направена изложба пред детския отдел на библиотеката. Освен летните тематични занимания, през лятото е повишен и интересът към книгите. В момента читателите в Детския отдел са близо 900.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!