Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

"Файненшъл таймс" съобщава за отнемането на лиценза на Корпоративна търговска банка, за изчезналите документи за заеми, отпускани от банката, и предполагаемото изнасяне на големи суми в брой. Вестникът цитира мнението на български банкери и анализатори, според които рухването на КТБ не застрашава банковия сектор на страната.

Върховният комисар на ООН по човешки права Нави Пилай призова за разследване на израелските въздушни удари над Ивицата Газа, заради това, че нарушават международното право. Според Пилай обстрелът умишлено е насочван към домовете на мирни  граждани с цел да се предизвикат  голям брой цивилни жертви, пише "Гардиън". Въпреки предупреждението израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви, че правителството няма да се откаже от плановете си заради международната критика.

За първи път от дълго време руският президент Владимир Путин се отправи на обиколка в Латинска Америка. Държавният глава ще посети Аржентина, Бразилия и Куба. В Хавана очакваха с нетърпение руската визита. Ден преди началото на посещението в официоза "Грамна" беше публикувана на четвърт страница официалната биография на Путин, а в деня на  пристигането му и огромно интервю с него, пише "Известия".

Дисциплинарни наказания очакват полицейските служители във Великобритания, ако не бъдат достатъчно любезни с гражданите. Мярката е част от нов етичен кодекс, който ще бъде представен следващата седмица. Новите правила забраняват употребата на алкохол, използването на наркотици и правенето на секс по време на работа, информира "Дейли Телеграф".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!