Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите ще обсъждат актуализация на бюджета на НЗОК

Снимка: БГНЕС

Актуализацията на бюджета на НЗОК, както и на републиканския бюджет, са точките, които парламентарните партии се споразумяха да бъдат включени за обсъждане от депутатите тази седмица, след като правителството ги гласува на днешното си заседание.

Проектопрограмата  на Народното събрание предлага промени в Наказателния кодекс в частта "Престъпления против паричната и кредитна система".

Който разпространява заблуждаваща или невярна информация, или други сведения за банките или финансова институция, които могат да доведат до всяването на смут и страх в населението, се наказва със затвор от 2 до 5 години. Това е записано в параграф единствен на промените в Наказателния кодекс, предложени от Йордан Цонев. Когато с дейността са причинени други, но значими вреди или са получени значителни неправомерни доходи, наказанието е затвор от 5 до 10 години и глоба от 5 до 15 хиляди лева, предлага проектът.

Депутатите ще обсъдят през седмицата промени в Закона за управление на отпадъците, с които се удължава срокът до края на 2015-а година, в който освен фирмите и физическите лица ще могат да предават скрап.

Програмата на парламента включва и предложение за ново обсъждане на Закона за защита на конкуренцията, ако икономическата комисия е готова с доклада си, след като миналата седмица не беше преодоляно президентското вето върху отделни текстове  от него.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!