Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Апелативният съд в Милано оправда Берлускони по делото "Рубигейт"

Силвио Берлускони
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Апелативният съд в Милано оправда  Силвио Берлускони по делото "Рубигейт". На първа инстанция той бе осъден на 7 години лишаване от свобода, от които една за проституиране с малолетна и шест за злоупотреба с власт с пожизнено лишаване от право да заема обществени постове.

Съдът оправда Силвио Берлускони по всички обвинения - проституиране с малолетна и злоупотреба с власт, преценявайки, че престъпления не е имало. Причините за съдебното решение ще бъдат оповестени до 90 дни. То е неочаквано. За адвокатите на бившия премиер на Италия е надминало всички очаквания и предположения. Силвио Берлускони не присъства в съдебната зала. Той изчака произнасянето на присъдата в дома за възрастни хора край Милано, където  полага общественополезен труд по присъдата "Медиасет". От неговата партия "Форца Италия" изказаха голямо задоволство и бе потвърдено, че тя продължава да поддържа осъществяването на реформите, обсъждани от парламента. 

Случаят "Рубигейт" е с давност от 2010-а година, когато в качеството си на премиер Силвио Берлускони поиска от полицейското управление в Милано да бъде поверена на негово доверено лице задържаната заради кражба непълнолетната мароканка Карима Ел Махруг, известна като Руби, участвала на увеселителни вечери в неговия дом.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!