Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пристанищни работници протестираха пред Общината в Бургас

Снимка: БГНЕС
С протест на пристанищни работници започна сесията на общинския съвет в Бургас. Хората са притеснени за работните си места, които според тях ще се закрият, ако се отвори обществен достъп до порта. Недоволството беше провокирано от докладна записка на кмета Димитър Николов, с която иска от държавата за стопанисване и управление зоната за широк обществен достъп на пристанището. Това, според работниците, означава, че портът ще загуби товаро-разтоварната си дейност.

50 служители посрещнаха общинските съветници с плакати "Долу ръцете от държавното пристанище" и "Следващият път ще дойдем с машините".

Общината иска да вземе корабните места от първо до четвърто и да направи градинки и алеи, това ще унищожи пристанището, смятат работниците. В момента граждани нямат достъп до Морската гара.

Проблемът беше решен, след като докладната на кмета на Бургас беше преформулирана. Така ще се отвори достъп на граждани до Морската гара и вълнолома, а пристанището ще запази своята товаро-разтоварна дейност. Строителните дейности се очаква да започнат още в четвъртък.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!