Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Можехме да изпаднем в още по-тежка ситуация

Снимка: БГНЕС

Крайно закъсняла е оставката на правителството, каза в първия си коментар лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов:

Агонията им беше пълна - няколко часа. Опитаха се и с почивки, и с какво ли не да продължат времето си, но дори и опорните им точки не удържаха. По никакъв начин тези хора не са разбрали какво са сгрешили, по никакъв начин в парламента не са си направили изводи. Ако те не си ги направят и през тези три месеца, можеме да изпаднеме в още по-тежка ситуация зимата. Най-важният от тях ще бъде - първата политическа сила трябва около него да се направи правителство. Ако се прави коалиция, тя се прави пред очите на обществото. Съставя се програма и гледаш по тази програма с кого имаш съвпадения. Към този момент единствените, които виждаме в това отношение са Реформаторският блок.

Преди днешните консултации Бойко Борисов обяви, че ще върне мандата за съставяне на правителство в рамките на този парламент след оставката на кабинета "Орешарски":

Аз съм си подготвил папката. Надявам се президентът сега да ни събере и още веднага, след като минат консултациите с политическите сили, да остана за една минута да му връча отказа от мандат за този парламент.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!