Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на ББЦ пред парламента срещу актуализацията на държавния бюджет

Снимка: БГНЕС

100-тина представители на партия "България без цензура" посрещнаха депутатите за извънредното заседание на парламента с протест срещу актуализацията на държавния бюджет. Лидерът на партията Николай Бареков, представители на ръководството и симпатизанти бяха категорични, че трябва да се актуализира само бюджетът на Здравната каса.  

Да изразим своята гражданска позиция срещу коалицията между ГЕРБ и ДПС, които ще гласуват седем милиарда за служебното правителство, които най-вероятно ще бъдат изхарчени и използвани за избори. Тези две партии ще извършат гласуване на държавния бюджет. С това свое решение те ще упражнят цялата държавна власт, която е дадена от Народното събрание. Те ще го направят съвместно, което си е една политическа коалиция, която се готви да бъде и след парламентарните избори на пети октомври, заявиха участници в протеста, категорични, че решението за бюджета трябва да бъде оставено евентуално за следващия парламент.
На въпрос на репортер на "Хоризонт" към Николай Бареков за какво протестира днес неговата партия Бареков отговори:
За вашите пари, госпожо, за парите на българския народ, които ДПС, Ахмед Доган и Бойко Борисов, който вие всички подкрепяте, иска да открадне.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!