Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АБВ иска "осветляване" на преговорите с "Уестингхаус"

Георги Първанов
Снимка: БГНЕС

Партия АБВ  настоя служебното правителство да осветли целия процес на преговорите около подписаното от предишния кабинет споразумение с американската компания "Уестингхаус"  за строителството на Седми блок на АЕЦ "Козлодуй". Лидерът на партията Георги Първанов коментира, че трябва да се изясни  какви разговори са  провеждани с отделни политически партии: 
За нас наистина е много важно да видим какви са финансовите, икономическите и техническите параметри на подписаното споразумение. Става дума наистина за един проект, който може да се окаже двойно по-скъп от онова, което мнозина критикуваха по отношение на "Белене". Един реактор на "Уестингхаус" ще струва горе-долу, колкото двата реактора на "Белене". При това ние не знаем много неща, свързани с доставките на гориво и съхраняването на отработеното гориво. Аз поставям настойчиво въпроса, защо този процес беше така ускорен, така форсиран.
След среща с ръководствата на КНСБ и "Подкрепа" беше обобщено, че предизборната програма на партията съвпада с исканията на синдикатите за промяна в управлението на страната, включително чрез промени в Конституцията. АБВ подкрепи идеята за ревизия на целия процес на приватизация в България. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!