Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почти 100 незаконни гаражни клетки са премахнати доброволно в Ямбол

Снимка: yambol.government.bg
За по-малко от месец в Ямбол са премахнати доброволно близо 100 незаконно поставени гаражни клетки. Започват и принудителни процедури по отстраняването, съобщават от Община Ямбол.

В крайния квартал "Златен рог" са премахнати незаконните гаражи в близост до 7 жилищни блока и в момента върви доброволното отстраняване на още 5. В срок до 24-ти август собствениците на незаконните клетки, трябва да ги премахнат. В противен случай от общината ще започне принудително вдигане и събаряне, заяви кметът на Ямбол Георги Славов:

За мен не е проблемът, колко точно са, а по-скоро, да се убедят хората. И аз мисля, че всички се убедиха вече, че това премахване не е самоцелно, не е заяждане със собствениците на тези гаражи... А, онова, което правим в опита си да благоустроим веднага, след като бъдат премахнати гаражите, е да възстановим паркингите, да изградим нови такива, да благоустроим зелените площи, където до момента са паркирани колите.


Вече са премахнати над 1000 незаконни гаража в няколко квартала. Предстои акцията да обхване още около 1000 незаконни клетки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!