Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шаул Камиса Раз: Само политическа стабилност ще привлече израелски инвеститори

Н. Пр. Шаул Камиса Раз
Снимка: БГНЕС

Посланикът на Израел Шаул Камиса Раз призова за политическа стабилност в България, за да привлече израелски инвеститори у нас. Той обяви побратимяването на израелския индустриален град Петах Тиква с Габрово в присъствието на кметовете им. 

Несъмнено едно стабилно управление, една икономическа сигурност биха дали сериозна мотивация на бизнесмените да пристигнат в България, а не на други места. Така че ние наистина можем само да пожелаем и да се надяваме, само три дни след изборите тук, че ще се създаде едно стабилно правителство, което ще може да излъчва, да се занимава с централните, съществени теми... с голямо ударение върху икономиката
Ицик Браверман, кмет на град Петах Тиква, известен в Израел с много интензивното развитие на високите технологии и медицината, потвърди интереса за инвестиции в Габрово: 
Няма никакви търговски ограничения между България и Израел. Компаниите, които има в Петах Тиква, първо биха могли да намерят допълнителни пазари за техните продукти, а от друга страна, да дадат от своя опит на гражданите и града, било то чрез сътрудничества, може би чрез създаване на завод или друг тип сътрудничества между промишлеността тук и там. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!