Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановят една от най-пострадалите местности в община Бургас - „Черниците“

Снимка: Полина Тодорова

Машини и хора вече работят по възстановяването на една от най-пострадалите местности от наводненията в община Бургас - „Черниците“. Според хората, които имат вили там, не дъждовете, а вода от язовири е предизвикала бедствието.

Вилната зона не е с постоянно живеещи хора, затова ще се изчака уикенда, за да започне сериозната работа по възстановяването, поясни Лъчезар Колев, кмет на село Маринка.

Обиколихме  с доброволци всички пострадали къщи, където имаше нужда се помогна, помогна се за изваждане на мебели, покъщнина. Трябва да се намерят специалисти  да  решат как да се промени коритото на река Маринка и обходните канали.

Сред най-пострадалите е къщата на Никола Павлов и неговата съпруга. Домът им се наводнява за втори път, а при предишното бедствие са ги евакуирали през терасата. Сега покъщнината им е унищожена окончателно, след като водата е била близо метър и половина. Версията за наводнената местност са различни. Предстои улиците да се чакълират наново, да се почистят деретата и местностите около вилната зона.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!