Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават възстановителните дейности след наводненията в община Бургас

Снимка: БГНЕС

Продължават възстановителните дейности след наводненията в община Бургас. Щетите се оценяват на 1,3 милиона лева. Бедственото положение беше отменено днес.

Вече цяла седмица в града и селищата се почистват наноси, канавки, дерета, паднали дървета, свлечени земни маси. Възстановяват се основно водостоци, диги, пътни знаци, мантинели и улично осветление. 40-тонен кран е вадил потънали лодки от рибарското селище Ченгене скеле. Някои от тях обаче са унищожени. И днес продължава възстановяването на селището, пояснява Тина Писарова, директор "Общински имоти" в община Бургас:

Основна работа свършиха доброволците, които бяха дошли в началото на седмицата и помогнаха много на хората, които са пострадали от наводнението. В момента основно работи тежкотоварна техника и механизация – кранове, багери.

От полицията информират, че товарни машини на строителната фирма, която работи в местността са източени и откраднати около 200 литра нафта. Утре доброволци и машини влизат да разчистват и в местността "Черницата" край Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!