Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма обвиняем по сигнала за изнасилване на дете в село Дебелт

Няма привлечен обвиняем по случая със сигнала за изнасилено дете в село Дебелт, община Средец. По случая има свидетел, уточняват от държавното обвинение.

Районната прокуратура в Средец е започнала съдебно производство на 5-и декември, уточни говорителят на Бургаската окръжна прокуратура Красимира Кателиева:

Установен е свидетел, който предстои да бъде разпитан, назначена е съдебно-медицинска експертиза на пострадалото дете, като предстои да бъдат назначени и съдебно-психиатрични експертизи на пострадалото дете, както и на извършителя, обясни Кателиева.

Производството е за престъпление срещу половата неприкосновенност срещу лица от същия пол. От Регионалния инспекторат по образованието са поискали писмени обяснения от директора на училището, поясни началникът му Виолета Илиева:

Защо след като събитието се е случило в петък в 16 часа, едва сега тя ни информира. Това, което разбрах, че и тя е информирана в събота. Твърди, че всичко това, което се говори, е останало извън училище, каза Илиева.

Никой не отговаря на телефоните в училището, а социалните служби извършват проверка. Няма напрежение в село Дебелт, категорична е кметицата Иванка Ангелова:

Бях сутринта там да видя дали ще отидат децата – учат. Нормален работен учебен ден е. Децата сутринта научиха от телевизиите, които се събраха пред училището, заяви Ангелова.

Припомняме, че според сигнала на майката на петокласника синът й е бил насилен в петък от свой по-голям съученик.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!