Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори гръцки депутат от опозицията съобщи за опит да го подкупят за избора на президент

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Депутат от опозиционната партия "Независими гърци" Павлос Хайкалис потвърди пред телевизия "Антена", че е направен опит да бъде подкупен, за да подкрепи в парламента избора на президент.

Предлагаха ми 700 хиляди евро в брой, уреждане на заема ми към банка и договор с рекламни фирми. Колко е общо предложената сума? Между два и три милиона евро.


Депутатът съобщи, че има видеозапис на среща с гръцки бизнесмен, който му предлага за "услугата" между два и три милиона евро. Случаят е предаден на прокуратурата. Днес лидерът на партия "Независими гърци" ще даде пресконференция, за да запознае журналистите с всички данни, които са постъпили в централата на партията.

Само преди седмица депутатка от опозицията представи записи в прокуратурата за опит за подкуп със същата сума срещу положителен вот в парламента.

Тези изявления засилват напрежението преди втория тур на президентския вот, който ще се състои на 23-ти декември. На първото гласуване не беше постигнато споразумение за държавен глава на Гърция. От следващите два вота зависи дали ще се достигне до извънредни парламентарни избори.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!