Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората с увреждания искат да не се прекратява достъпа до вторите инвалидни пенсии

Снимка: БГНЕС

В отворено писмо до президента национално представителните организации на хората с увреждания го призовават да наложи вето върху промените в Кодекса за социалното осигуряване, ако се стигне до прекратяване на достъпа до вторите инвалидни пенсии.

Хората с увреждания казват, че сумите са символични, между 31 и 34 лева, и не оказват голямо влияние върху разходите на НОИ.

Ако промяната стане факт от 1-ви януари, около 10 хиляди пенсионери с тежки увреждания няма да могат да кандидатстват и да получат достъп до добавката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

32 автобуса за хора с увреждания за 32 общини у нас

Кметове от 32 общини от цялата страна ще получат днес символично ключове от 32 автобуса, оборудвани за хора с увреждания. Автобусите са закупени по проект на социалното министерство. Предвижда се те да бъдат използвани в програмите за ранно детско..

публикувано на 13.12.14 в 09:10

Хора с увреждания имат кътове и на Витоша

До началото на зимата ще бъдат готови петте обекта за отдих във Витоша, специално пригодени за хора с увреждания на опорно-двигателния апарат. Те също така са адаптирани и за хора със затруднения в зрението, слуха и ментални проблеми. Какво точно..

публикувано на 03.12.14 в 15:49

17 лични асистенти помагат на хора с увреждания

Бургаска неправителствена организация работи по два спечелени проекта с европейско финансиране, които целят подобряване на живота на хора  с увреждания.  Чрез тях  сдружение „Социален център“ осигурява лични асистенти за 17 души с различни увреждания,..

публикувано на 19.11.14 в 09:45