Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

265 души на борда ферибота "Норман Атлантик" са спасени

Снимка: http//www.itv.com

Гръцки пасажер е загинал, а четирима са ранени при пожара, избухнал вчера сутринта на плаващия от Гърция за Италия ферибот "Норман Атлантик". Спасителните работи продължиха и през нощта. Досега са спасени 265 души, сред които има и българи. Повече от 200 обаче остават на горящия плавателен съд, предаде Ройтерс, като цитира данни на италианската брегова охрана. 

Италианският влекач „Мариета Барета”, който пристигна на мястото на произшествието, успя да закачи ферибота, насочвайки го към бреговете на Албания, които са на около 13 морски мили от него. По време на маневрите, едното от въжетата се скъса. След доста усилия бе подменено и спасителната операция възобновена.

От запалилите се помещения продължава да излиза дим. Според някои от шофьорите на камиони на борда, една от причините за силата на пожара е превозването на големи количества зехтин.

На мястото на произшествието пристигна и италианският военен кораб - амфибия „Сан Джорджо”, който обслужва за момента хеликоптерите и ръководи спасителните дейности.

Рано тази сутрин медицински екипи успяха да се качат на борда на ферибота.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!