Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жертвите от „Норман Атлантик” са вече 10, но техният брой може да се увеличи

| обновено на 30.12.14 в 13:05
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Твърде много неизвестни крие трагедията, разиграла се в резултат на избухналия пожар на ферибота „Норман Атлантик”. Това, което е сигурно досега, е броят на спасените пътници – 427 души. Загиналите са вече 10 и техният брой вероятно ще нарасне, тъй като не е ясно колко може да са изчезналите. В списъците например фигурират имената на четирима италиански шофьори на камиони, които не се откриват сред евакуираните. От друга страна, 80 души от спасените не са вписани никъде и се предполага, че на борда е имало повече нелегални бежанци, освен двамата афганистанци сред спасените и отведени в Бари.

Вече са три прокуратурите – на Бриндизи, Бари и Лече, които разследват случилото се на ферибота за непредумишлено корабокрушение и непредумишлено убийство срещу неговия капитан Арджилио Джакомаци и собственика му Карло Висентини. Корабът е секвестиран.

След като имаше противоречива информация за съдбата на „Норман Атлантик”, бедстващият в Адриатика плавателен съд по последна информация ще бъде изтеглен от влекач до албанското пристанище Вльора. 

Междувременно бе съобщено, че двама албански моряци, участващи в спасителната операция на ферибота "Норман Атлантик", са загинали при инцидент. Италианският флот заяви, че албанците били на борда на влекач, когато кабелите, закачени за повредения ферибот, се скъсали. В съобщението на флота не се дават повече подробности за инцидента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!