Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Част от спасените българи от ферибота ще пристигнат в италианския град Бриндизи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Част от спасените българи от горящия ферибот "Норман Атлантик" се очаква да пристигнат днес в италианския пристанищен град Бриндизи. Един от сънародниците ни -  Галин Хайтов,  вече се намира в болницата там и ще бъде опериран заради счупване на ръката. След медицински преглед Марио Мусавитски е освободен в добро здраве.

Останалите българи - Красимир Естов, Радка Тодорова, Стаменка Аргирова, Вергил Доспатлиев и Асен Асенов, все още са на италианския военен кораб "Сан Джорджо", който участва в спасителната операция. Очаква се плавателният съд да акостира в Бриндизи по-късно днес. Там хората ще бъдат посрещнати от българския консул, който ще им окаже съдействие.

След като вчера се предполагаше, че общият брой на спасените българи е 11, днес външното ни министерство уточнява, че реално сънародниците ни на ферибота са били седем.

Две от жените, чиито имена бяха в първоначално разпространения от Гърция списък -  С. Божилова и П. Ненова, се оказва, че изобщо не са се качили на кораба.

Други двама българи, за които се предполагаше, че са на борда, Виолета Папарева и Димитър Дечев, също не са били сред пасажерите, тъй като са останали в Гърция.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!