Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СИРИЗА не допуска излизане от eврозоната

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Коментарите в Германия, че при победа на радикалната левица в Гърция, страната ще излезе от еврозоната, предизвикаха днес остра реакция от централата на СИРИЗА. Основен акцент в предизборната кампания на Алексис Ципрас е, че мястото на Атина е в еврозоната.

Независимо от вида на правителствения кабинет след изборите на 25-и януари, СИРИЗА ще започне преговори с кредиторите за реалистично споразумение за обслужване на държавния дълг, се подчертава в специално изявление на партийната централа.

Двете основни политически сили в рамките на предизборната кампания си отправят взаимни обвинения чия икономическа програма тласка Гърция към фалит. Лидерът на "Нова Демокрация" Андонис Самарас е убеден, че бъдещо правителство на СИРИЗА ще води Гърция към банкрут и изключване от еврозоната.

От страна на СИРИЗА не допускат дори предположение за излизане от зоната на еврото. Ципрас е убеден, че промените в икономическата политика по отношение на Гърция ще подобрят стабилността на общата европейска валута.

СИРИЗА не шантажира Европа с терористични сценарии, допълват от централата на радикалната левица.

Всички предварителни проучвания на общественото мнение показват, че СИРИЗА води по доверие сред гръцките избиратели.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!