Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съюзът на гръцките военни призова депутатите да върнат заплатите си за януари

В официално писмо до председателя на парламента в Атина съюзът на военните настоява депутатите да върнат предварително получените заплати за януари. В изявлението, публикувано от всички медии, се посочва, че парламентът е разпуснат в края на миналата година и реално депутатте не работят през януари. Гръцките военни настояват средствата от депутатски заплати да се внесат в националната сметка за помощ на социално слаби семейства. Призивът е депутатите да проявят „чувство на солидарност” с безработните и бедните гърци.

Въпреки посланието за социална справедливост, нито един гръцки депутат не подкрепи искането на военните.
Предизборната кампания в страната навлезе в решителна фаза само две седмици преди вота. Партиите представиха листите със своите кандидати, които имат рекордно кратко време за контакти с избирателите. Икономисти, юристи и журналисти са основни фигури при всяка политическа формация.
Социологическите агенции видимо се затрудняват да фиксират точно степента на доверие към основните политически сили. Разликите в данните на агенциите придават хаотичност и на прогнозите за формата на бъдещото правителство - от самостоятелен кабинет на Сириза до широка коалиция между няколко партии.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!