Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силни ветрове затвориха гръцките пристанища

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Силни ветрове затвориха гръцките пристанища. Не се движат фериботите.

Междувременно беше усетено земетресение с магнитуд 4,6 по Рихтер с епицентър 43 километра южно от Пелопонес в Егейско море. Няма пострадали и щети.

Пристанищните власти в Гърция забраниха плаването от Атина.Трите пристанища – Пирея, Лаврио и Рафина ще останат затворени докато премине бурята. Вълнението е 10 бала.

Днес не отплава нито един ферибот за островите в Егейско море.

След повече от четири часа в опит да акостира, товарен кораб успя да се приближи до пристанището в Ханя на остров Крит. Първоначално капитанът поиска помощ от властите, за да напусне кораба заедно с екипажа. След няколко часа успя да пусне котва до Крит.

Всички пътници, които са закупили билети за фериботите утре към островите в Егейско море, трябва да проверят дали е премахната забраната, предупреждават от флота.

Има случаи на изкоренени дървета от силния вятър. Една жена загина, а друга е тежко ранена след като дърво падна върху автомобила им на остров Митилини.

Температурите в Гърция постепенно се покачват, но има опасни заледявания на пътя. Дори по високите части на Халкидики се изискват вериги за автомобилите. В северната област Еврос все още има затворени училища.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!