Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гражданите могат да участват в дебатите за пенсионната реформа

Министерството на труда и социалната политика ще осигури максимална прозрачност на всички дискусии по пенсионната реформа. Всеки вторник министър Ивайло Калфин и екипът му ще разговарят със социалните партньори по темата.

От утре на официалния сайт на ведомството в обособена категория ще се публикуват водещите мнения и коментари по темата.

Гражданите също ще могат да се включат в дискусията с коментари и предложения, като ги изплащат на имейл адрес: preforma@mlsp.government.bg



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Нова фаза в замразената пенсионна реформа

Приетата в навечерието на Коледа и моментално замразена поради силните критики пенсионна реформа в България предвиждаше между много други неща и даването на възможност на осигурените за задължителна втора пенсия да избират между съществуващите..

публикувано на 08.01.15 в 10:30

Нови промени при изплащане на пенсиите за инвалидност

Една от промените в Кодекса за социално осигуряване, направени с приемането на Бюджета за държавно общество осигуряване за 2015 година, касае добавката за инвалидност , която се изплаща на лицата над 16-годишна възраст с повече от 71% намалена..

публикувано на 12.01.15 в 17:34

През следващите години пенсиите ще се увеличават с по-малко от 3%

Пенсиите ще се увеличават с под 3 на сто през следващите години, става ясно от актуализираната средносрочна фискална програма, публикувана на сайта на финансовото министерство. В нея се посочва възможността за преместване на партидата за втора пенсия в НОИ..

публикувано на 09.01.15 в 14:58

Плъзнаха измамници, които обещават по-високи пенсии

90-годишен жител на чирпанското село Свобода е сигнализирал, че непознат му се е представил за чиновник от пенсионния фонд и обещал да му увеличат пенсията. Възрастният мъж обаче се усъмнил и отпратил "чиновника". Малко по-късно, прибирайки се в дома си,..

публикувано на 09.01.15 в 10:38