Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силен сняг над София

Снимка: ЕPA

Синоптиците се оказаха точни в прогнозите си и познаха, че софиянци ще бъдат зарадвани със сняг преди двата почивни дни, предаде БГНЕС.

Прогнозата за утре е също за студено време. Над страната ще продължи да нахлува студен въздух. В Северна България и високите полета на Западна ще вали сняг, в югоизточната част от страната дъжд.

В югозападните райони преваляванията ще спрат, а облачността ще се разкъса. В повечето места минималните температури ще са между минус 3° и 2°.

Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, в източните райони умерен, по крайбрежието на морето все още силен от север. В предобедните часове все още в централните и източните райони на Северна България ще вали сняг, в Югоизточна дъжд, но в процес на отслабване.

Ще се задържи предимно облачно, с много малък дневен ход на температурите - максималните ще са между -2° и 3°, в югоизточните райони до 5°-6°, в югозападната част на страната, където ще има по-чувствително намаление на облачността, доста по-високи, до 8°-11°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!