Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва фестивалът "Санремо"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес започва 65-тият фестивал на италианската песен „Санремо”. По традиция той ще се проведе в едноименния град и неговия театър “Аристон”, където на 14-ти февруари ще стане известен победителят в това юбилейно издание.

В надпреварата участват 20 известни изпълнители, сред които Ирене Гранди, Марко Мазини, Джанлука Гриняни, Алекс Брити, Малика Аян, Нина Дзили и др. При дебютантите конкурентите са 8.

Специални гости са колоездачът Винченцо Нибали -победител в обиколките на Италия, Франция и Испания, националният футболен селекционер Антонио Конте, известни италиански актьори, певци и музиканти като дуета Албано и Ромина, Тициано Феро, Биаджо Антоначи, Джанна Нанини, Джовани Алеви и др. От световния музикален елит гостуват групите Imagine dragons, Saint Motel, The Avener, Spandauballet.

Водещ на “Санремо 2015” е телевизионният шоумен Карло Конти. Ще му партнират две победителки от предишни издания на фестивала - Ариза и Ема, в компанията на испанската манекенка Росио Муньос Моралес. Акредитирани са 1300 журналисти от цял свят. Желанието на организаторите е да триумфира красотата, забавлението и хубавата музика. Лозунгът на фестивала е „Всички пеят Санремо”! 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!