Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поледици и обилни снеговалежи в Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поледици и обилни снеговалежи в Гърция. Бури затвориха много пристанища. Гръцките власти предупреждават пътниците, закупили билети за фериботни връзки от Гърция, да се информират за промените в морския трафик.

Сняг валя дори и в Атина, а ниските температури създадоха поледици и проблеми в пътния трафик. В Северна Гърция основният проблем за шофьорите са заледени участъци. Пътищата в ниските части на страната са отворени, но по високите места има временно затворени отсечки. Пътна полиция предупреждава водачите на ТИР-ове да са изключително внимателни, защото много пътища са заледени от силния вятър и ниските температури. На места има ограничения за движение само на товарни автомобили с малък тонаж.

Временно е прекратено движението около Ксанти, Флорина и Касторя. Проблеми със железопътния транспорт има само в отсечката Александруполи - Орменион, където е граничният пункт с България. Пътниците се извозват с автобуси.

Морски бури затвориха и основните пристанища – Пирея, Рафина и Лаврио. Спряха от всички портове фериботните линии за егейските острови. Вълнението на морето е между 8 и 10 бала.

Общини и кметства осигуриха затоплени помещения и храна за хора, които нямат средства за отопление вкъщи. Властите предупреждават, че нивото на реките се покачва.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!