Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ ще настоява за право на избор между универсалната и капиталовата пенсионна схема

Снимка: архив

КНСБ ще настоява хората да имат право на избор между универсалната и капиталовата пенсионноосигурителна схема, особено при професионалните пенсионни фондове. Това заяви изпълнителният секретар по социалната политика на синдиката Ася Гонева.

Това, на което ще държим, е да могат хората да си ползват правата, да имат право да  изберат между солидарността и пазара, защото капиталова схема означава пазар. Когато той е нагоре, при равни други условия, при един и същ натрупан капитал, аз ще имам по-добри условия, т.е. по-голяма пенсия. Желанието на бизнеса щом има едни пари, те обезателно да са в ръцете на частника, не винаги е достатъчно разумно и трябва да се преценява. Що се отнася до ранното пенсиониране, ние смятаме, че там задължително в универсалните пенсионни фондове трябва да има избор, защото няма логика да няма. Но в крайна сметка да правят каквото знаят. Но за професионалните пенсионни фондове ще имаме сериозна битка, посочи Ася Гонева в коментар на готвената пенсионна реформа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

КНСБ отхвърли обвиненията на работодателските организации за задкулисни преговори с властта

КНСБ отхвърли обвиненията на работодателските организации за двустранни и задкулисни преговори с властта по социалното законодателство. Преди дни работодателите заплашиха, че ще напуснат тристранния диалог, заради вземането на решения, извън..

публикувано на 12.02.15 в 17:26

КНСБ ще представи позицията си по проблемите на социалния диалог

КНСБ ще представи позицията си по проблемите на социалния диалог, след конфликта от преди дни, когато работодателите и техните организации заплашиха, че ще напуснат Националния съвет за тристранно сътрудничество. Позицията на КНСБ идва след отвореното..

публикувано на 12.02.15 в 08:39
Емануил Манолов

Стартира проектът на КНСБ "Шанс за работа 2015"

На 9-ти февруари стартира проектът на КНСБ „Шанс за работа 2015“ и в Благоевградска област. Ще бъдат обучени 75 души в Благоевград, Сандански и Гоце Делчев. 30 от тях са на възраст до 24 години, останалите до 50 години. Най-младите ще бъдат обучавани..

публикувано на 04.02.15 в 13:19
Пламен Димитров

КНСБ: За първи път издръжката на живот спада на годишна база

За първи път от 25 години насам стойността на издръжката на живот у нас спада на годишна база, показва изследване на КНСБ от края на 2014 година. За 4-членно домакинство тя е била 2247 лева, което е с 0.1 на сто по-скъпо спрямо предходното тримесечие, но с..

публикувано на 30.01.15 в 18:05

КНСБ в Дупница ще осигури обучение и временна заетост

КНСБ в Дупница ще осигури обучение и временна заетост по социалния проект "Шанс за работа - 2015", съобщи председателят на синдиката там Тодорка Дамянова. По този проект в община Дупница ще бъде осигурено обучение на 60 души и временна заетост на..

публикувано на 03.02.15 в 11:54