Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третото дело на българските моряци в Либия вероятно ще бъде отложено

Снимка: БГНЕС

Делото на двамата български моряци, задържани в Либия с обвинения за контрабанда, е минало в Наказателен съд в Триполи, съобщи говорителят на външното ни министерство Бетина Жотева

Първото дало срещу тях мина на 4-ти февруари, след това то беше пренесено в Наказателен съд в Либия и второто дело беше на 11-и февруари, третото е насрочено за утре - 18-и, но по наша последна информация вероятно то ще бъде отложено по молба на адвокатите, които настояват да се запознаят по-добре с всичките им предоставени материали. Иначе и двамата са в добро здравословно състояние. Знаете, ние нямаме посолство в Либия. Хората, които бяха там, са в Тунис. Доколкото ни е възможно, от там помагаме с каквото можем. 

На 3-ти януари малтийският танкер "Сънойл 1" беше задържан в Триполи от местните сили, контролиращи либийската столица. Оттогава двамата ни сънародници, част от екипажа, се намират в затвора и са обвинени в контрабанда на петролни продукти. От почти 2 месеца България настоява за тяхното незабавно освобождаване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!