Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава почистването на коритото на р. Искър

Снимка: БГНЕС

Продължава почистването на речното корито на р. Искър при Пасарел. Акцията е координирана от Столичната община и областната управа.

В пъти по-евтино е да свършим работа предварително, за да имаме спокойствието при предстоящото снеготопене. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверката как се почиства участъкът на река Искър при Пасарел.

През последните дни много специалисти се изказваха и се получава излишно напрежение. Да кажа, че Столичната община и останалите институции работим координирано и последователно в последните години, късметът идва при подготвените. Затова в момента работим на много участъци по поречието на река Искър, от Панчарево през район Искър, Кремиковци и Нови Искър, почистват се речните корита дотолкова, доколкото позволява. Виждате, че тук речното корито е почистено. Продължава работата в долните участъци. От последните четири години общо 190 километра речни корита на територията на Столичната община са почистени. Общата стойност е малко над шест милиона.

Общи са усилията на общината и на държавата, добави областният управител на София Веселин Пенев.

Всеки един от обектите, които се стопанисват от различните институции, ще започна от самия язовир в лицето на предприятие "Язовири и каскади", Община София и областната управа в частност със спецификата на съвместните си дейности. Текат тези действия на превенцията по почистване на коритото на река Искър.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!