Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остава затворено едното платно на столичния булевард "Христофор Колумб"

| обновено на 08.04.15 в 15:22
Снимка: Георги Корнейков, БНР

Движението по столичния  бул. "Христофор Колумб" остава затворено в посока "Дружба", докато се отстрани причината за пропадане на земна маса в района. Сутринта аварията доведе до сериозни задръствания по пътя за летището. Пропадането променя и маршрутите на автобусите на столичния градски транспорт. До отстраняването на проблема автобусите с номера 84, 204, 604 и 88 ще се движат от Орлов мост по бул. "Асен Йорданов" - "Цветан Лазаров" - "Христофор Колумб" и оттам по маршрута си.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова обясни, че става дума за много тежка авария, но все още не е ясен източникът на теча, който се е получил. Аварията е по канализационната система под булеварда. 

Не можем да рискуваме нито един човешки живот, каза Фандъкова.

Екипи на "Софийска вода" проучват дали свличането на земна маса не се дължи да повреден канализационен колектор. Колекторът е изграждан през 70-те години на миналия век и като се има предвид и материала, от който е направен, е възможно той да е пропукан. Въпросният колектор отвежда отпадъчните води на част от квартал "Полигона" и кварталите "Дружба"-2 и "Младост" 1,2,3 и 4, обясни Теодора Тодорова от "Софийска вода":

Предстои тепърва да спуснем човек след съответното обезопасяване в една от ревизионните шахти, който да може да направи визуална инспекция, след което ще продължим изкопните дейности, докато стигнем до въпросното канализационно съоръжение, за да установим дали има конструктивен дефект. Тогава можем да направим заключение и съответно да продължим или да прекратим дейностите. Ако проблемът не е свързан с канализационната  мрежа, ние не можем да се ангажираме с конкретна причина.
Към този момент няма прекъсване на услугите на клиентите на "Софийска вода", няма и постъпили сигнали за някакви проблеми по водопреносната система. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!