Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френски младежки хор дебютира в Пловдив

Френският Хор на момчетата от Колмар идва за концерт в Пловдив. Създаден през 1985 г., днес в първокласния вокален ансамбъл  участват повече от 70 певци. Репертоарът е с широки граници - от григорианския хорал до музиката на 20-и век, с особен интерес към бароковата музика. Хорът интерпретира и големи вокално-инструментални произведения, като”Сътворението” на Хайдн, Реквием на Моцарт, Военен реквием от Бритън, и др. 

Диригентът Арлет Стейер е ръководител на състава от неговото създаване и редовно си сътрудничи с големи културни институции в региона на Елзас: Националната опера, Страсбургската филхармония и Асоциацията за драматични изкуства, участва в концерти и фестивали в страната и чужбина – Германия, Швейцария, Англия, САЩ, Япония, Португалия, Канада, Ватикана  и др. 

Има издадени четиринайсет компактдиска и е носител на редица  международни награди. Хорът на момчетата от Колмар ще изнесе в България четири концерта. В София, утре в град Раковски, а тази вечер в Пловдив, в Униатската църква "Св. Възнесение Господне" (ул. "Кръстьо Пастухов" 22).  Входът е свободен. 

В Пловдив Хорът от Колмар  е гост на Хора на пловдивските момчета "Стефка Благоева" при Общински Детски Комплекс.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!