Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 170 души в Сливенско се включват в проекта "Подкрепа за заетост"

Снимка: Полина Тодорова

Предстои областният управител на Сливен Димитър Сяров да подпише 176 трудови договора с безработни лица от четирите общини на област Сливен. На днешното извънредно заседание на Областната комисия по заетостта с кметовете на общини беше обсъдена възможността областната администрация да наеме безработни лица за дейности по защита от бедствия в населените места. 

Според Сяров, проектът "Подкрепа за заетост", финансиран от оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" дава възможност на общините за няколко месеца да разполагат с увеличен ресурс от работна ръка в борбата с последствията от обилните валежи. Безработните, които ще се наемат за срок от четири месеца, ще се включат в превантивни дейности по защита от бедствията. 

Прието бе разпределение на 176-те работни места в Сливенска област - за община Сливен 70 места, за община Нова Загора 50, община Твърдица 30 и община Котел 26. Общинските администрации ще съдействат за организацията на работния процес според специфичните нужди на всяка община и населено място. Предстои трудовите договори да бъдат подписани до 30 юни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!