Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Държавни институции масово не уведомяват хората, че при тях има монтирани ПОС терминали и ако платят през тях, преводът е безплатен. Освен това ако някой все пак поиска да плати и вади например четири документа, служителката ще поиска той да прекара четири пъти картата си през устройството. Причината според запознати  е, че банките получават пари от бюджета за всяка транзакция, съобщава  24 ЧАСА
Управляващите готвят удар срещу промените в Закона за защита на конкуренцията, свързани с търговските вериги и внесени от БСП Лява България. ГЕРБ и Реформаторският блок са депозирали друг вариант , като контрапредложенията най-общо атакуват гласуваните на първо четене промени, пише ДУМА.
Командировките на служители от МВР по границата с Турция и плащането на извънреден труд са изяли заплатите на 1353-ма полицаи. Това се посочва в писмо на заместник- вътрешния министър Филип Гунев до Синдикалната федерация на служителите на МВР, посочва ПРЕСА. 
Само за година съдът е разрешил 597 пъти следене, подслушване и наблюдение по искане на МВР, ДАНС и прокуратурата заради подозрения в шпионаж. Това става ясно от доклада на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства за дейността му през 2014 година, съобщава СЕГА
Циганите в Кюстендил няма да имат право да гласуват на предстоящия неофициален референдум за кмет. Допитването е насрочено за 5 юли и гражданите трябва да отговорят на въпроса дали досегашният градоначалник Петър Паунов  да се кандидатира за трети мандат. Официалният мотив за изхвърлянето на малцинството от вота е, че в ромския квартал "Изток" многократно са констатирани корупционни изборни практики и нарушения, отбелязва ТРУД.
Международната консултантска фирма "АликсПартнърс Сървисис Ю Кей" ще издирва парите, източени от КТБ, акцентира МОНИТОР. Вестникът обяснява, че компанията е с опит в разследването на банкови фалити и преструктурирането на предприятия. 
Темата на съботния КАПИТАЛ е посветена на скандалите във ФИФА. Според изданието футболната централа трудно ще се промени към по-добро, но оставката на Сеп Блатер поне дава шанс. 
Повече двойки и по-малко шестици от миналата година има на матурата по български. Близо 3400 слаби оценки са изкарали зрелостниците само на този изпит. Общо двойките на двете матури са над 8100, отбелязва СТАНДАРТ. 
Зрелостниците, които са били хванати да преписват на матурите, няма да имат право да се явят на поправката през септември, нито на следващата редовна сесия през май догодина. Подобни драконовски мерки обсъждат експертите от образователното министерство, информира ТЕЛЕГРАФ
Усилени ремонти на общински училища и детски градини в София ще има и през тази година. Столичната община е отделила над 5 милиона лева собствени средства за обновяването на 34 школа и  забавачки, съобщава НОВИНАР



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!