Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не трябва да се страхувате от Русия, призова Путин

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Светът да не се страхува от Русия, призова президентът Владимир Путин в пространно интервю за италианския вестник "Кориере дела сера". Според Путин идеята, че един ден Русия би могла да атакува НАТО, е лишена от смисъл и няма никакво основание.

Ние не сме агресори. Пакт с Европа. Паритет със САЩ, е обобщението от двучасовото интервю на Владимир Путин. В него той дава да се разбере, че не по вина на Русия заради украинския конфликт взаимоотношенията с Европа са се влошили, а Италия има значителен принос за подобряване на диалога със Евросъюза.

Руският президент обясни необходимостта от икономически съюз от Владивосток до Лисабон, досега в застой – факт, който засяга икономическите и енергийни взаимоотношенията на Русия с Европейския съюз. Той подчерта, че ако някои смятат, че Русия проявява агресивност, то това е само спекулация и е напълно неоснователно, че тя може да атакува НАТО и уточни, че страната му си сътрудничи със САЩ не само по контрола на оръжието, антитероризма и ядрената програма на Иран, но и по много други въпроси.


На 9-и и 10-и юни Владимир Путин ще посети Италия, световното изложение Експо 2015 в Милано, ще се срещне с премиера Матео  Ренци и с папа Франциск.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!