Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Бунтовете срещу ромите е основна тема на вестниците и днес.

"Труд" открива броя си със заглавието:"Орландовци" гори, "Шекер махала" пуши, Гърмен тлее".

Предизборното лято ще е "горещо" за управляващите заради опасността от верижна реакция на конфликтите по сценария в Гърмен и "Орландовци", пише по темата вестник "Сега". Според вестника причина за избухването им са нерешени с години проблеми, а жандармерията осигурява само временно спокойствие.

"Стандарт" цитира българи и роми от столичния квартал, според които пришълци са запалили екшъна там.

"Телеграф" публикува прякорите на двамата ромски тартори, които командват парада в "Орландовци".

Синдиците на КТБ вече са започнали да търсят просрочени дългове по кредитни карти и овърдрафт или т.нар. "кредитен лимит" по дебитна карта, съобщава "Труд". Според вестника през миналата седмица са били изпратени 25 уведомления за граждани.

"Сега" припомня, че от 1-ви юли НОИ спира да приема болнични на хартия от лекарите.

Работодателски организации ще поискат оставката на министър Теменужка Петкова и на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, ако не бъдат приети европейските практики при ценообразуването на тока, информира "Стандарт".

Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи иска да се въведе минимална цена от 3 лева за превоз с такси на къси разстояния, посочва в публикация вестник "Преса".

След три месеца поради ръст на потребителските цени сезонното поевтиняване на плодовете и зеленчуците през май върна дефлацията. На годишна база обаче продължава да се отчита инфлация от 0,9 на сто,  отбелязва "Монитор".

Страната ни губи средногодишно по 500 хиляди работни места и около 1,5 милиарда лева добавена стойност заради това, че изнася зърно, а не го включва във веригата за производство на храни, посочва вестник "Земя", като цитира доц. Огнян Боюклиев от Института за икономически изследвания на БАН.

"Новинар" извежда начело информацията, че през мината година хората с увреждания у нас са се увеличили с близо 15 хиляди.

Комисията за финансов надзор ще трябва да организира извършване на преглед на активите на пенсионните фондове и балансите на застрахователите, който да е готов в следващите 12 месеца. Това става ясно от внесения в парламента Закон за възстановяване и преструктуриране на кредитните институции, пише "Капитал дейли".

ДАНС вече няма да има полицейски правомощия. Това предвижда постановление на Министерския съвет, с което се променя правилникът за прилагане на Закона за ДАНС. То е прието миналата сряда на закрито заседание, съобщава "24 часа".

Актрисата Валерия Кардашевска, която е медиен съветник на министъра на отбраната Николай Ненчев, ще изпълнява и функциите на началник на политическия му кабинет, пише "Дума".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!