Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Катастрофа или ново начало за Европа", това е водещото заглавие на "Труд".

Според "Сега" българският бизнес е умерено притеснен от ставащото в южната ни съседка. Банковата ваканция в страната ще доведе до проблеми с плащанията по сделки между наши и чужди фирми, като най-уязвими са малките и средните компании, които не могат да си позволят дълго време да кредитират своите партньори, посочва изданието.

"Гърците на банков туризъм", гласи заглавието на първа страница на "Стандарт", който обяснява, че много гърци си откриват банкови сметки у нас.

"Монитор" извежда, че българската банкова система остава стабилна и кризата в Гърция не влияе на гръцките финансови институции у нас.

"Капитал дейли" пише, че европейските капиталови пазари са изживели един от най-лошите си дни от 2011 година насам. Въпреки това, по-късно индексите са успели да възстановят част от загубите.

70 процента от бизнеса търси да назначи хора със средно или средно специално образоване, пише "Новинар", като цитира вицепремиера Ивайло Калфин. Според данните едва 18 на сто от фирмите имат нужда от висшисти.

По същата тема "24 часа" посочва, че 50 процента от младите хора, които са извън пазара на труда, са със основно и по-ниско образование.

Здравното министерство няма план или списък с болници, които потенциално биха били предложени за приватизация, посочва "Сега". Според заместник-здравния министър Ваньо Шарков всяко едно лечебно заведение ще може да бъде приватизирано.

"Преса" информира, че поскъпването на тока за населението и бизнеса се отлага с месец и новите тарифи ще влязат в сила от 1 август.

Подигравка - вдигат ниските пенсии от 2 до 5 лева, пише "Земя".

24-ти сме по усвояване на еврофондове, съобщава "Дума" и отбелязва, че България е паднала с една позиция за месец в европейската класация по този показател.

"Стандарт" съобщава, че съдебната реформа се отлага за есента, като цитира думите на правосъдния министър Христо Иванов, според когото е важно да има работещи промени в системата.

"Труд" публикува интервю със земеделския министър Десислава Танева. Основна тема са програмата за развитие на селските райони и различните мерки по нея.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!