Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

„Гърция се върна за преговори, но с празни ръце“, пише КАПИТАЛ DAILY. „Броени дни след референдума Гърция и еврозоната възобновиха преговорите, но Атина не направи очакваното от партньорите й ново предложение за реформи срещу пари“, а „Европейската централна банка усили натиска върху гръцките банки“ като поиска по-големи обезпечения в замяна на ликвидна подкрепа, пише вестникът.

Търговци и хотелиери твърдят, че „за туристите в Гърция има всичко - засега. Ако банките не отворят, след десет дни може да се стигне до недостиг на стоки“, предупреждава 24 ЧАСА.

Атина иска двугодишна програма за подкрепа. Гърция може да се окаже дупката в лодката, която ще потопи Европа, пише МОНИТОР.

Заради жълт код за юлските жеги болниците в цялата страна са в пълна готовност да „охлаждат“ всички, на които слънцето е дошло в повече, съобщава НОВИНАР.

24 ЧАСА цитира постоянния представител на Световната банка у нас Антъни Томпсън, който заяви, че „България има извънредно високи директни заплащания в здравната система - хората плащат двойно повече от препоръката на Световната здравна организация“.

„BG болниците са големи и гълтат много пари“, пише МОНИТОР по същия източник.

В същото време „всеки пети беден няма достъп до здравни грижи“, сочи ДУМА в челната си публикация. „Доходите на над 4 процента от домакинствата са паднали под линията на бедност заради доплащане на лекарства и здравни услуги.“

„България може да загуби милиони евро от Европейската комисия заради ВЕИ-та“, пише СЕГА. „Брюксел счита за недопустимо с пари от фондовете да се финансират проекти, които печелят и от продажбата на ток на преференциални цени“, отбелязва вестникът.

ТРУД посвещава водещата си публикация на твърденията за побой, извършен от полицаи над момче и момиче в столицата в края на миналата година. „Ченгета безчинстват в центъра на София. Позор с пагон и позната марка - I РПУ-София“, отбелязва вестникът в голямо заглавие на първата си страница.

„Шефове горят за ченгета биячи“, твърди СТАНДАРТ. „Двама полицейски началници може да изгорят заради брутален побой, извършен от техни подчинени. Вестникът визира Даниел Пашов и Никола Панчев, които сега са начело на варненската дирекция на МВР и на Охранителна полиция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!