Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

„Наш гурбетчия подпали подпали Атина. Разследват дали пожарът е умишлен“, пише Стандарт.

„Фермер умря от антракс. Лекуват още 18, яли от болната крава“, гласи водещото заглавие в 24 Часа. „Няма данни в търговската мрежа да се продават наденици от животното“, допълва изданието.

„Около 75% от над 350 000 регистрирани в бюрата по труда не получават обезщетения за безработица“, пише Труд, цитирайки статистически данни на Националния осигурителен институт за април. „Обезщетения вземат едва 90 000 души или ¼ от регистрираните безработни. Основната причина е, че все повече хора не могат да намерят работа повече от година. Те не отговарят на законовите изисквания да са осигурени за безработица през 9 от последните 15 месеца и НОИ няма основание да им отпусне пари“, сочи вестникът.

„Калабрийската мафия искала да инвестира 160 милиона евро в курорт на язовир „Батак“, твърди 24 Часа. Вестникът се позовава на информация на италианските служби от подслушани телефонни разговори между членове на ндрангетата. Тези дни властите в областите Емилия Романя, Ломбардия, Калабрия и Лацио запорираха имущество за над 330 милиона евро в рамките на операция, насочена срещу икономическото проникване на южноиталианската мафия в Северна Италия. Мафиотите са се стремели да разширят контрола си чрез изнудване, рекет, пряко или индиректно купуване на търговски дружества, пише 24 Часа.

Стандарт помества публикация за намеренията на новия управител на Българска народна банка да реформира управлението „Банков надзор“. „КТБ беше тест за Банковия надзор. Той не го издържа и трябва да се реформира“, каза Димитър Радев в телевизионно интервю, цитирано от вестника. Радев „очаква резултат от промените, които ще проведе, в края на 2016 година“, сочи Стандарт.

„Цачева и Кунева искат бърза съдебна реформа“, пише вестник Преса.Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е оптимист, че промените в конституцията ще минат на първо четене в петък. „Нашите избиратели са разочаровани от съдебната система и липсата на справедливост и това трябва да се промени“, заяви Цачева. Да не се отлага реформата след местните избори призова и вицепремиерът Меглена Кунева, допълва Преса.

Преса пише за „Жълт код в почти цялата страна“ заради прогнозираните горещини. „Над 38 градуса! Опасна жега удря 21 области днес“, предупреждава Труд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!