Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар избухна край летище Фиумичино в Рим

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Втори ден продължават неудобствата на летище Фиумичино в Рим. Причината е пожар, възникнал в борова гора в близост до него.

Пожарът предизвика хаос на летището и големи закъснения на редица полети. Само италианската авиокомпания "Алиталия" анулира 37 свои полета. Закъсненията продължават и неудобствата за пътниците са големи. Пожарът е възникнал в три различни точки на гората на доста разстояние едно от друго. Пламък и дим достигнаха загражденията на аерогарата, както и морската ивица на природния парк, където летовниците бяха своевременно евакуирани. Ситуацията бе овладяна след около седем часа. Поради самозапалване на малки огнища два специални самолета на противопожарна охрана продължават работа. Опожарени са близо 10 хектара площ от парка, който е защитена зона и строителството в него е забранено.

Прокуратурата започна разследване. Според първоначалните анализи на властите се предполага, че  възпламеняването е направено нарочно с участието на няколко души, действали едновременно. Случилото се разтревожи и премиера Матео Ренци.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!